Classic Damascus steel

Důležité odkazy / informace

Prohlédnuté produkty

  • DOPRAVA ZDARMA
  • Banner

  • Japonské katany, nože a meče...

nůž mini Nakiri (100mm) Suncraft Senzo Classic Damascus vg-10

SXLSZ-08

Nový produkt

Nakiri-Mini 100mm - Suncraft Senzo Classic - Damascus-japonský kuchyňský nůž-Tsuchime- VG10–33 vrstev

Více informací

Upozornění: poslední kus skladem!

2 999 Kč

Více informací

Nakiri-Mini 100mm-Suncraft Senzo Classic-Damascus-japonský kuchyňský nůž-Tsuchime- VG10–33 vrstev Překrásný všeobecně použitelný nůž z damascénské oceli s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Nakiri Senzo Classic 100 mm – Japonský typ nože NAKIRI Mini - profesionální nůž na krájení (sekání) zeleniny a bylinek. Svým tvarem nůž připomíná sekáček na maso, ale nenechte se mýlit. S čepelí dlouhou 100 mm snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky. Výška nože Vám pak umožní nakrájenou surovinu jednoduše nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve. Délka rukojeti:        115 mm Délka ostří:             100 mm Celková délka:        215 mm Hmotnost:               110 g  Damaškový nůž Nakiri-mini (nůž na zeleninu)  Suncraft Senzo Classic   100 mm  má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli vg10 , které je velmi dobře odolné proti korozi. Japonská ocel vg10 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti 60-61 HRC . Jádro je vloženo mezi 16 vrstev měkké nerezové damascénské oceli z každé strany, která zajišťuje mimořádnou pevnost, odolnost a houževnatost. Nože  Suncraft Senzo Classic  jsou o něco těžší než standardní japonské nože. Přidaná hmotnost je výsledkem kování čepeli za studena. Obvyklá síla polotovaru před lisováním je 4 mm. Tímto procesem, který se nazývá Tsuchime ( kladívkový povrch ) získává nůž nejen skvělý vzhled, ale také zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. Čepel nože je oddělena od rukojeti z tvrdého dřeva tenkým červeným tepelně odolným kroužkem, který umožňuje oceli a dřevu se bezpečně rozpínat, smršťovat i při extrémních podmínkách.  Rukojeť je vyrobena z materiálu PAKAWOOD ( napodobenina ebenového dřeva ) Materiál PAKAWOOD je velmi dobře odolný proti vodě ,vlhku a je zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál nebude korodovat, oxidovat, nebo se v průběhu času stane měkčím a křehčím. Tento materiál nepotřebuje prakticky žádnou údržbu na rozdíl od tradičních materiálů jako je dřevo. Kvalitní nůž z damascénské oceli, nikdy neumývejte v myčce na nádobí ! Po použití nůž opláchněte, osušte ubrouskem, nebo utěrkou a šetrně uložte na bezpečné místo. . Vyrobeno v Japonsku Bezpochyby nejdůležitějším nástrojem každého kuchaře je kvalitní nůž.  Neobejde se bez něj žádná kuchyně. Nůž je základním nástrojem jak profesionálních kuchařů, tak i nadšenců z řad veřejnosti. Damaškový kuchařský nůž se používá k mnoha účelům ať už jde o řezání, krájení,nebo  filetování. Z nože se stává univerzální a nejdůležitější společník kuchaře. Výběr kuchařských nožů je obrovský a jsou k dispozici s různými tvary a délkami ostří. Obecně platí, že s delším nožem je náročnější manipulace a proto se doporučuje z počátku zvolit kratší ostří. Volba nože je individuální a závisí na velikosti rukou a šikovnosti kuchaře. Na co se tedy zaměřit při koupi  kuchařských nožů ? Pokud chcete opravdu kvalitní kuchařský nůž, nešetřete při nákupu. Samozřejmě příležitostní, nebo začínající kuchaři nemusí mít ihned damaškový kuchařský nůž. Nicméně investice do kvalitního damaškového nože se opravdu vyplatí a Vaše pocity při používání ostrého a navíc krásného nože budou k nezaplacení. Nože z damaškové oceli mají vyjímečnou ostrost a extrémní pevnost. Damašková ocel dává noži charakteristický a nezaměnitelný vzhled z obou stran ostří. Při výběru nože nakonec  nejvíce rozhoduje osobní vkus každého z Vás. Kvalitní damaškové kuchyňské nože mají společné vlastnosti: 1/           jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů 2/           dlouhotrvající ostrost 3/           dokonalé zpracování 4/           ergonomická rukojeť a vyváženost nože U nás si vyberete z mnoha typů krásných damaškových nožů ! . Čištění kuchyňského nože:  Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem. . Ostření nože:  pro ostří kuchyňského nože z  japonské oceli VG-10  doporučujeme použití   diamantových a vodních brusných kamenů . Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné. . Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! Nože Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v  luxusním pouzdru a  může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.

3 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook