Více informací
Nůž šéfkuchaře - Gyuto - je nepostradatelným pomocníkem každého kuchaře. Délka čepele - 210mm - je dostatečná pro krájení i plátkování. Pokročilá technologie výroby od společnosti Takefu Special Steel Company umožnila kování dvou různých ocelí VG-10 a VG-2. Mikro tenké (30 až 40 mikrometrů) pláty oceli VG-10 a VG-10 jsou střídavě vrstvené a kované opakovaným skládáním, aby mohla vzniknout tato jedinečná damašková ocel. Jedná se o stejný proces výroby jako je výroba mečů. Tato nová ocel je velmi ostrá, tvrdá a pevná, její testování prokázalo, že ocel „Coreless Clad“ je 1,4krát odolnější vůči sekání a lámání než samotná ocel VG-10 a při řezacím testu byla o 25% ostřejší než samotná ocel VG-10. Je broušená oboustranně, je tedy vhodná pro praváky i leváky. Ostří je broušeno pod úhlem 16 stupňů, což zaručí jeho ostrost, trvanlivost a snadnou udržovatelnost. Nůž získal ocení „Kitchen Knife of The Year 2016“. Ručně vyráběno v Japonsku. . ✅ Extrémně tvrdé jádro ze dvou ocelí VG-10 a VG-2 ✅ 71 vrstev oceli ✅ Damasc é nsk ý vzor „sršního hnízda“ ✅ Autentick ý , ú zk ý japonsk ý tvar ✅ Kl í nov ý v ý brus do tvaru "V" ✅ Ost ří Katana Edge broušené pod úhlem 16 stupňů ✅ Vysok á retence ost ří , odolnost proti korozi a optim á ln í pru ž nost ✅ Pohodln á , ergonomicky tvarovan á rukoje ť ✅ Dokonal é vyv áž en í pro pohodlnou pr á ci s no ž em ✅ Není vhodné do myčky . Použití Při manipulaci s ostrými předměty buďte vždy opatrní. Vyvarujte se krájení na tvrdých površích, jako je kámen, kov nebo sklo. Na sekání kostí se nedoporučuje používat žádný nůž, ale sekáček na maso, protože čepel se může snadno poškodit . Péče o nůž Myjte ručně vlažnou vodou a jemným čisticím prostředkem; ihned opláchněte a osušte. Vyhněte se čisticím prostředkům, které obsahují bělicí nebo citrusové výtažky. Ostřete podle potřeby. Při pravidelném používání a honování jednou týdně by váš nůž neměl být třeba ostřit více než jednou nebo dvakrát ročně. Nůž bruste doma pomocí vodního kamene, nebo brousku, který umožňuje broušení v úhlu 16 stupňů, nebo je doneste na broušení profesionálům na naší brusírně. Nůž skladujte na bezpečném místě, abyste chránili jeho čepel před poškozením a zabránili případnému zranění.