Více informací
Sujihiki Knife 24 cm MIYABI 800DP HIBANA . Řada MIYABI Hibana má na čepeli 49 vrstev damaškové oceli, která tvoří jedinečný a neopakovatelný vzor nazývaný „Jiskra“ [Hibana]. Jádro je z oceli FC61 Fryodur s tvrdostí 61 stupňů Rockwella (HRC). Trojitě nýtovaná rukojeť má ergonomický tvar, který je maximálně pohodlný pro úchop a vedení nože při řezu. Elegantní černé a mosazné distanční prvky na rukojeti zvyšují krásu nože, pevný úchop a dobrou manévrovatelnost na špičce. . ✅ Extrémně tvrdé jádro z oceli FC61 ✅ Tvrdost 61 Rockwella ✅ 48 vrstev oceli ✅ Damascénský design "HIBANA" ✅ Autentický, úzký japonský tvar ✅ Klínový výbrus do tvaru "V" ✅ Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení ✅ Ostří Katana Edge ✅ Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost ✅ Pohodlná, ergonomicky tvarovaná rukojeť ✅ Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem ✅ Ozdobný PIN v rukojeti ✅ Není vhodné do myčky . Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu. . Doporučení a údržba: . ✅ Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny ✅ Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí ✅ Zabraňte ohýbání nože ✅ Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit ✅ Chraňte ostří před nárazem ✅ Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí