Prohlédnuté produkty
. KAI Shun HIKARI - nůž nemá originální...
KW-SH03
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
SHUN HIKARI Bread knife 240mm KAI
. KAI Shun HIKARI - nůž nemá originální krabičku ! Tato mistrovsky vytvořená série nožů, pojmenovaná „Hikari“ (z japonského 光 - „světlo“, „luminescence“) se vyznačuje nádhernou rukojetí z březového PakkaWood (Pakkawood je výjimečný materiál mimořádné kvality a dlouhotrvající krásy. Při výrobě je využito moderních procesů, pečlivě vybraná dýha z tvrdého dřeva je napuštěna teplem tvrzenou pryskyřicí). Odolává vlhkosti a bakteriím a má krásný lesklý povrch. Čepel má mimořádnou ostrost a vysokou výdrž s maximální retencí. Je tvořena z dvou-jádrové nerezové oceli (VG-10/VG-2) jsou na každé straně potaženy 71 mikro vrstvami vysoce uhlíkové nerezové oceli s vysokým obsahem chrómu, čímžPříjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Nůž na krájení pečiva. Jeho dlouhá "zubatá" čepel umožní jedním řezem ukrojit jakékoliv pečivo. Nůž s tímto typem ostří se ale také výborně hodí například na krájení rajčat a jiných druhů zeleniny.
Pokročilá technologie výroby od společnosti Takefu Special Steel Company umožnila kování dvou různých ocelí VG-10 a VG-2. Mikro tenké (30 až 40 mikrometrů) pláty oceli VG-10 a VG-10 jsou střídavě vrstvené a kované opakovaným skládáním, aby mohla vzniknout tato jedinečná damašková ocel. Jedná se o stejný proces výroby jako je výroba mečů.
Tato nová ocel je velmi ostrá, tvrdá a pevná, její testování prokázalo, že ocel „Coreless Clad“ je 1,4krát odolnější vůči sekání a lámání než samotná ocel VG-10 a při řezacím testu byla o 25% ostřejší než samotná ocel VG-10.
Je broušená oboustranně, je tedy vhodná pro praváky i leváky. Ostří je broušeno pod úhlem 16 stupňů, což zaručí jeho ostrost, trvanlivost a snadnou udržovatelnost.
Nůž získal ocení „Kitchen Knife of The Year 2016“.
Ručně vyráběno v Japonsku.
.
✅ Extrémně tvrdé jádro ze dvou ocelí VG-10 a VG-2
✅ 71 vrstev oceli
✅ Damascénský vzor „sršního hnízda“
✅ Autentický, úzký japonský tvar
✅ Klínový výbrus do tvaru "V"
✅ Ostří Katana Edge broušené pod úhlem 16 stupňů
✅ Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
✅ Pohodlná, ergonomicky tvarovaná rukojeť
✅ Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
✅ Není vhodné do myčky
.
Použití
Při manipulaci s ostrými předměty buďte vždy opatrní.
Vyvarujte se krájení na tvrdých površích, jako je kámen, kov nebo sklo.
Na sekání kostí se nedoporučuje používat žádný nůž, ale sekáček na maso, protože čepel se může snadno poškodit
.
Péče o nůž
Myjte ručně vlažnou vodou a jemným čisticím prostředkem; ihned opláchněte a osušte.
Vyhněte se čisticím prostředkům, které obsahují bělicí nebo citrusové výtažky.
Ostřete podle potřeby. Při pravidelném používání a honování jednou týdně by váš nůž neměl být třeba ostřit více než jednou nebo dvakrát ročně.
Nůž bruste doma pomocí vodního kamene, nebo brousku, který umožňuje broušení v úhlu 16 stupňů, nebo je doneste na broušení profesionálům na naší brusírně.