Prohlédnuté produkty
Takobiki 360 mm, nůž šéfkuchaře...
KNTN-G-14
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
nůž Takobiki 360mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Takobiki 360 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune Honso Kanemasa G-Series & japonský kuchařský nůž & oceli Hitachi White Steel #3 HRC 60-61 & rukojeť ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie - bolster z bůvolího rohu & délka čepele 360 mmPříjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
.
Velmi ostrý japonský nůž Takobiki 360 mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series. Je to dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany. Takohiki (Takobiki / Octopus Slicer) je další variantou nože Yanagiba. Tyto nože bývají většinou kratší než průměrná Yanagiba, zatímco u hřbetu obvykle nejsou tak tenké. Nejčastěji je špička Takohiki tupá a není určena k ostření, i když existuje varianta známá jako Sakimaru (zakřivená špička) Takohiki, která má více definovanou oblast špičky. Špička Sakimaru Takohiki také není určena k ostření. Takobiki původně navrhl a vytvořil zakladatel Masamoto Sohonten, Minosuke Matsuzawa. Slouží jako variace nože yanagi v oblasti Kantó (Tokio) a používá se ke krájení vykostěných rybích filé na sashimi. Existují pověsti, že před staletími, když kuchaři připravovali sashimi před svými hosty, bylo považováno za neuctivé namířit špičaté yanagi na své zákazníky, zejména na šlechtu. Z tohoto důvodu starší restaurace v Tokiu dodnes používají nože yanagi takobiki. Jeho tenké tělo lépe usnadňuje krájení tenkých plátků ryb než yanagi. Takohiki bude také mít obecně plošší profil než Fuguhiki a Yanagiba, i když hlavní rozdíly těchto nožů související s řezným výkonem jsou právě jednotlivé varianty výšky a tloušťky čepelí. S Takohiki nožem také zcela jistě snadno nakrájíte velké kusy masa ( pečeně ), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Takohiki je jedním ze tří tradičních japonských nožů spolu s Debou a Usubou, které byly historicky nezbytné pro vytvoření japonské kuchyně a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Ostrá čepel a rukojeť ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
.
Délka rukojeti: 155 mm
Délka čepele: 360 mm
Celková délka: 520 mm
Hmotnost: 175 g
.
Doporučení a údržba:
✅ japonský nůž Takobiki 360 mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series z oceli Hitachi White Steel #3. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
.
✅ Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.
.
✅ Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z oceli Hitachi White Steel #3 doporučujeme použití
diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
.
✅ Vyrobeno v Japonsku
✅ Nůž je prioritně určen pro držení v pravé ruce
.
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.
Nůž Gyuto/Chef & Hokiyama Tosa-Ichi white Octagonal...
nůž pro šéfkuchaře NAKIRI 170mm KIYA Suminagashi Damascus &...
nůž pro šéfkuchaře Gyuto/Chef 210mm KIYA Suminagashi Damascus &...
nůž na ovoce a zeleninu Petit 140mm KIYA Suminagashi Damascus &...
nůž pro šéfkuchaře Kamagata/Santoku 170mm KIYA Suminagashi Damascus...
nůž pro šéfkuchaře Gyuto/Chef 180mm KIYA Suminagashi Damascus &...
Nakiri/nůž na zeleninu 170 mm Sekyriu Japan & japonský kuchařský nůž...
nůž Ajikiri (malá Deba) 118 mm Sekyriu Japan & japonský kuchařský nůž...
nůž Sashimi ( Yanagiba ) 210 mm Sekyriu Japan & japonský kuchařský nůž...
nůž Gyuto/Chef 180 mm Sekyriu Japan & japonský kuchařský nůž & nůž...
sada nožů - box 3 ks Sekyriu Japan & Santoku 174 & Sashimi 210...
SXLTO-01 nůž na ovoce a zeleninu Paring 80 mm Suncraft Senzo Twisted...
SXLTO-02 nůž univerzální špikovací, na ovoce a zeleninu Petty 150 mm...
SXLTO-03 nůž Santoku 143 mm Suncraft Suncraft Senzo Twisted Octagon...
SXLTO-04 nůž Santoku 167 mm Suncraft Senzo Twisted Octagon Damascus...
SXLTO-05 nůž Gyuto / Chef 200 mm Suncraft Senzo Twisted Octagon...
SXLTO-07 nůž Sashimi 210 mm Suncraft Senzo Twisted Octagon Damascus...
Užijte si snídaně, svačiny nebo večeře s důmyslně konstruovaným nožem...
KIRITSUKE / Chef 8" Suncraft Elegancia & japonský kuchařský...
KIRITSUKE / Petty 150mm Suncraft Elegancia SG2 & japonský...
KIRITSUKE / Slicer 250mm Suncraft Elegancia SG2 &...
Exclusivní dárková sada KIRITSUKE / Chef 8" Suncraft Elegancia SG2 &...
Kanetsugu Kiritsuke / Sujihiki 240 mm & Damascus SPG2 & japonský...
Kanetsugu Utility PRO-J Hammer & japonský kuchařský nůž & nůž...
Kanetsugu Santoku PRO-J Hammer & japonský kuchařský nůž & nůž...
Kanetsugu Chef PRO-J Hammer & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře...
Kanetsugu Paring Miyabi Isshin & japonský kuchařský nůž & nůž...
Kanetsugu Utility Miyabi Isshin & japonský kuchařský nůž & nůž...