Professional SENZO SG2 - Powder steel

Důležité odkazy / informace

Prohlédnuté produkty

  • DOPRAVA ZDARMA
  • Banner

  • Japonské katany, nože a meče...

nůž Petty 135 mm - Suncraft SENZO PROFESSIONAL SG2 Powder Steel

MP-02

Nový produkt

Suncraft SENZO Professional SG2, 3 layers & japonský kuchařský nůž & nůž univerzální & jádro z japonské oceli SG-2 & západní rukojeť z PAKKA WOOD & délka ostří 135 mm

Více informací

Upozornění: poslední kus skladem!

3 899 Kč s DPH

Více informací

nůž Petty 135 mm Suncraft SENZO Professional SG2 powder Steel


Tento japonský nůž je užitečnou alternativou velkého šéfkuchařského nože v okamžiku, kdy potřebujete přesné řezy, nebo například krájení zelených fazolí nebo jiné menší zeleniny a ovoce. Jsou vhodné též pro špikování a krájení masa. Zaoblené ostří umožňuje mírné kývání při řezu. Jeho ostrost je ideální pro přípravu sendvičů všeho druhu. Tvar čepele bude vyhovovat každému, kdo hledá menší univerzální nůž na zeleninu, ryby a maso.


Kvalita pro profesionály a restaurační zařízení

Materiály použité pro výrobu těchto nožů SENZO Professional SG2, byly vybrány tak, aby se maximalizovala ostrost a odolnost nožů proti opotřebení. Voděodolná rukojeť z PAKKA WOOD je vhodná i pro vysoké hygienické standardy vyžadované v restauracích a jídelních provozech.


Materiál čepele: jádro nože je z oceli SG2 (super gold 2), známé také jako R2 nebo SRS-2, která byla vyvinuta v Japonsku. Tato ocel patří mezi tzv. práškové oceli, což znamená, že je vyrobena z jemně mletého prášku železa a uhlíku. SG2 je považována za jednu z nejlepších ocelí pro výrobu nožů na světě. Ocel SG2 je známá svou vynikající kombinací tvrdosti, odolnosti proti opotřebení a korozní odolnosti. Obsahuje přibližně 1,3 % uhlíku, což jí poskytuje vysokou tvrdost a zároveň zachovává dostatečnou pružnost. Ocel SG2 je legovaná přísadami jako chrom, molybden a vanad, které přispívají k jejímu vylepšenému výkonu. Nože vyrobené z oceli SG2 jsou obvykle ručně kované a mají vynikající ostří. Díky vysoké tvrdosti oceli je možné dosáhnout dlouhodobého udržení ostrosti, což je důležité pro každodenní používání nože. Tato ocel je také dobře odolná proti korozi, což znamená, že nože z SG2 jsou snadno udržovatelné a odolné vůči vlivům vlhkosti. Japonská ocel SG2 je oblíbená mezi profesionálními kuchaři. Její vysoká kvalita, výkon a estetická hodnota ji činí atraktivní volbou pro ty, kteří oceňují kvalitní nože. Nože vyrobené z oceli SG2 jsou obvykle dražší kvůli použití této vysoce kvalitní oceli a mnohdy ručnímu zpracování. Na obou stranách čepele je použita nerezová ocel odolná proti korozi. Výsledkem je krásný vlnovitý vzor (hamon) na ostří čepele, podobný jako u japonského samurajského meče.


Rukojeť: západní rukojeť je vyrobena z PAKKA WOOD. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou. Mozaikový pin umístěný ve středu rukojeti působí japonským dojmem a je dokonalým designovým prvkem.

.

Celková délka: 245 mm
Délka ostří:
135 mm
Délka rukojeti: 90 mm
Hmotnost: 89 g


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Japonsku.


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.


BrouseniWeb.jpg
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

4 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook