Sakon Bokusui ROU-Wave

Důležité odkazy / informace

Prohlédnuté produkty

  • DOPRAVA ZDARMA
  • Banner

  • Japonské katany, nože a meče...

nůž Chef/Kiritsuke 240 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave

151914

Nový produkt

Nůž Kiritsuke/Chef & Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave & japonský kuchařský nůž & všestranný nůž vhodný pro běžné krájení, nůž na maso & ostří z japonské damaškové  ocelí AUS 10 & oktagonová rukojeť z lakovaného dubového dřeva & délka ostří 245 mm

Více informací

Upozornění: poslední kus skladem!

6 399 Kč s DPH

Více informací

Japonský kuchařský nůž Kiritsuke/Chef Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave


Extrémně ostrý japonský nůž KIRITSUKE z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Nůž Kiritsuke je specifický japonský nůž, který je považován za jedinečný a ceněný pro svou všestrannost a elegantní design. Kiritsuke je tradiční nůž, který je původně používán ve výhradě japonskými šéfkuchaři nebo mistři sushi. Jedna z hlavních charakteristik nože Kiritsuke je jeho jedinečný tvar. Má dlouhou, rovnou čepel s asymetrickým profilem, který kombinuje vlastnosti nože Yanagiba (japonského rybářského nože) a Usuba (japonského zeleninového nože) do jednoho nože. Na jedné straně ostří je delší s konvexním tvarem, což je ideální pro rybí maso, zatímco na druhé straně ostří je kratší s konkávním tvarem, což je vhodné pro práci s zeleninou. Tento asymetrický tvar umožňuje šéfkuchaři provádět různé úkoly s jedním nožem. Nůž Kiritsuke je oblíbeným nástrojem mezi šéfkuchaři díky jeho všestrannosti. Je vhodný pro krájení, plátkování, drcení, dělení a další kuchyňské úkoly. Je ideální pro práci s různými druhy masa, ryb, zeleniny a ovoce. Ostří nože Kiritsuke je obvykle velmi ostré a tenké, což umožňuje precizní řezy a dosahování profesionálních výsledků. Celkově je nůž Kiritsuke ceněn pro svou univerzálnost a schopnost dosáhnout vynikajících výsledků při přípravě sushi, sashimi a jiných japonských pokrmů. Je to vynikající nástroj pro profesionální kuchaře i vášnivé kuchaře doma, kteří oceňují kvalitu a tradiční řemeslné zpracování japonských nožů.

.

Parametry nože:

Celková délka: 400 mm
Délka ostří:
245 mm
Délka rukojeti: 145 mm
Hmotnost: 148 g

.

Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.

Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, která byla zakalena na teplotu kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi.

Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

.

Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...


Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Japonsku


Aby byl vždy ostrý ...


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.


BrouseniWeb.jpg

.

Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

3 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook