Prohlédnuté produkty
14171
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Masahiro MV-L Vykosťovací nůž 160 mm [14171]
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
délka čepele | 16-19 cm |
typ nože | k uvolňování, vykosťování |
Styl | západní |
Rukojeť | dřevěné |
Kuchyňský vykosťovací nůž Masahiro MV-L 160 mm [14171]
Masahiro MV-L vykosťovací nůž s délkou čepele 160 mm je nůž určený k rozvolňování s charakteristickou velmi úzkou čepelí se zaoblenou špičkou určenou ke snadnému manévrování kolem kostí, mezi klouby a mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Díky těmto vlastnostem je rozvolňovací nůž nezbytnou součástí každé kuchyně, která je cenově výhodnější než nákup rozvolněného masa. Na drůbež a ryby je vhodnější nůž s pružnou čepelí, zatímco na červené maso je lepší nůž s tužší čepelí. V případě potřeby lze k filetování použít nůž na uvolňování, zejména nůž s pružnou čepelí.
MV-L je nejnovější skupina nožů vyráběných společností Masahiro a jeho prototypem je řada BWH. Molybden-vanadová nerezová ocel s vysokým obsahem uhlíku se používá také při výrobě MBS-26který prošel třístupňovým procesem kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Jako každý nůž vycházející z výroby Masahirozdokonalili řemeslníci s více než 30 lety zkušeností.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného černé dřevo Pakkawood, jehož několik vrstev bylo slisováno pod vysokým tlakem a teplotou, aby se vytvořil jednolitý, vysoce odolný materiál odolný proti vlhkosti a vodě. V porovnání s řadou BWH jsou rukojeti MV-L zaoblenější a objemově menší, vhodné pro uživatele se středně velkýma a menšíma rukama. Dřevěná rukojeť s antibakteriální úpravou se udržuje stejně snadno jako plastová a je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty.
Další rozdíl mezi řadami MV-L a BWH je o něco tenčí čepel, která usnadňuje krájení na plátky. Rozdíl v tloušťce čepele a rukojeti se projevuje také v nižší hmotnosti, a to až o více než 10 kg 20%.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců, Masahiro je asymetricky zostřuje 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhody asymetrického ostření jsou až do výše 35% tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tím výrazně ostřejší.
Parametry nože
Čepel - MBS-26
Tvrdost - 58 - 59 HRC
Celková délka - 288 mm
Délka čepele - 160 mm
Šířka čepele - 28 mm
Tloušťka čepele - 2,0 mm
Rukojeť - černé dřevo pakkawood
Hmotnost - cca 110 g
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Boning (vykošťovací) nůž 170mm- Suncraft Senzo Classic...
nůž vykošťovací Boning 1165mm Suncraft Clad & japonský kuchařský...
nůž vykošťovací Boning 6 " (160 mm) Dellinger Rose-Wood...
Gyuto / Chef 8,5" Dellinger German Samurai & japonský kuchařský nůž...
KC-335 Honesuki-Maru 140 mm, profi řeznický nůž Meat Processing...
KC-334 Kawahagi 170 mm, profi řeznický nůž Meat Processing Knife...
Honesuki-Kaku 150 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune AUS 10 PRO series...
KC-750 Honesuki-Kaku 150 mm, kuchařský nůž Kanetsune Honsho...
vykošťovací nůž Boning 140 mm PIRGE GASTRO & nůž vhodný...
řeznický vykošťovací nůž 195 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž 195 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž 120 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž 130 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž 150 mm PIRGE BUTCHER'S &...
Boning 6,5" Dellinger Pakka wood & kuchařský nůž japonského typu &...
řeznický vykošťovací nůž 215 mm PIRGE BUTCHER'S &...
Nůž vykosťovací 145 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 &...
Nůž vykošťovací Boning 150 mm série Dellinger Samurai &...
Nůž vykosťovací Boning 165 mm Dellinger Sandvik Northern Sun &...
Nůž vykosťovací Boning 165 mm Dellinger Sandvik Northern Sun &...
nůž vykošťovací 6,4" Dellinger CLASSIC Sandal Wood & nůž vhodný pro...
nůž vykošťovací Boning Flexi 170 mm Suncraft Clad & japonský...
Nůž vykosťovací Dellinger German Samurai & japonský kuchařský...