Prohlédnuté produkty
14971
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Masahiro MV-H Vykosťovací nůž 160 mm [14971]
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
délka čepele | 16-19 cm |
Styl | západní |
Masahiro MV-H Vykosťovací nůž 160 mm [14971]
Masahiro MV-H Vykosťovací nůž s délkou čepele 160 mm je nůž určený k rozvolňování s charakteristickou velmi úzkou čepelí se zaoblenou špičkou určenou ke snadnému manévrování kolem kostí, mezi klouby a mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Díky těmto vlastnostem je vykosťovací nůž nezbytnou součástí každé kuchyně, která je cenově výhodnější než nákup rozvolněného masa. Na drůbež a ryby je vhodnější nůž s pružnou čepelí, zatímco na červené maso je lepší nůž s tužší čepelí. V případě potřeby lze k filetování použít nůž na vykosťování, zejména nůž s pružnou čepelí.
Série MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké spotřebitele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na západě používají také ke krájení. S ohledem na použití této techniky byly čepele nožů z této řady MV-H jsou o něco silnější, odolnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli VG-10, která je derivátem molybdenu a vanadu MBS-26který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože povýšili na dokonalejší Masahiro na nebývale ostrou úroveň.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu, který se nazývá polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou trvanlivostí. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými nýty a mezi ní a čepelí je další kovová výztuha.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců, Masahiro je asymetricky nabroušený, 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhody asymetrického ostření jsou až do výše 35% tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tím výrazně ostřejší.
Parametry nože
Čepel - MBS-26
Tvrdost - 58 - 59 HRC
Celková délka - 291 mm
Délka čepele - 165 mm
Šířka čepele - 26 mm
Tloušťka čepele - 2,0 mm
Rukojeť - POM (polyacetal)
Hmotnost - 115 g
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
nůž vykošťovací Boning 6 " (160 mm) Dellinger Rose-Wood...
Gyuto / Chef 8,5" Dellinger German Samurai & japonský kuchařský nůž...
KC-335 Honesuki-Maru 140 mm, profi řeznický nůž Meat Processing...
KC-334 Kawahagi 170 mm, profi řeznický nůž Meat Processing Knife...
Honesuki-Kaku 150 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune AUS 10 PRO series...
KC-750 Honesuki-Kaku 150 mm, kuchařský nůž Kanetsune Honsho...
vykošťovací nůž Boning 140 mm PIRGE GASTRO & nůž vhodný...
řeznický vykošťovací nůž 195 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž 195 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž 120 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž PIRGE BUTCHER'S & nůž...
řeznický vykošťovací nůž 130 mm PIRGE BUTCHER'S &...
řeznický vykošťovací nůž 150 mm PIRGE BUTCHER'S &...
Boning 6,5" Dellinger Pakka wood & kuchařský nůž japonského typu &...
Nůž vykosťovací Boning 130 mm série SOK Olive Sunshine Damascus...
řeznický vykošťovací nůž 215 mm PIRGE BUTCHER'S &...
Nůž vykosťovací 145 mm Dellinger Okami 3 layers AUS10 &...
Nůž vykošťovací Boning 150 mm série Dellinger Samurai &...
Nůž vykosťovací Boning 165 mm Dellinger Sandvik Northern Sun &...
Nůž vykosťovací Boning 165 mm Dellinger Sandvik Northern Sun &...
nůž vykošťovací 6,4" Dellinger CLASSIC Sandal Wood & nůž vhodný pro...
nůž vykošťovací Boning Flexi 170 mm Suncraft Clad & japonský...
Nůž vykosťovací Dellinger German Samurai & japonský kuchařský...
Grand Chef Sabaki Honesuki 150 mm, nůž šéfkuchaře Grand Chef...