Prohlédnuté produkty
11055
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Kuchařský nůž Masahiro MSC Bunka 160 mm [11055]
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
délka čepele | 16-19 cm |
typ nože | kuchařský nůž |
Styl | japonský |
Rukojeť | dřevěné |
Kuchařský nůž Masahiro MSC Bunka 160 mm [11055]
Bunka je univerzální nůž, ideální pro běžné kuchyňské práce. Má široký profil, mírně zaoblený břich a plochou zadní část čepele. Výrazný obrácený profil dodává čepeli obratnou a jemnou špičku a jedinečný a poutavý estetický vzhled. Tento tradiční japonský nůž může úspěšně nahradit kuchařský nůž nebo nůž santoku.
Masahiro MSC jsou nože určené pro domácí uživatele. Nenajdete zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme základní a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. K dispozici je také tradiční japonský nůž na krájení zeleniny - nakiri.
MBS-26 ocel, která se používá při výrobě nožů této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85-1,00 %), chromu (13-15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do dosažení tvrdosti 58-59 HRC je známo pouze majiteli společnosti - rodině Hattoriů. Vzniklá ocel se dá brousit do nebývalé ostrosti a charakteristickým rysem nožů je udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu Masahiro uznávané uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy nebo zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není žádný problém. Stačí běžné mytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť ze dřeva pakkawood je dokonale tvarován a opracován, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.
Parametry nože
Čepel - MBS-26
Tvrdost - 58 - 59 HRC
Celková délka - 275 mm
Délka čepele - 160 mm
Šířka čepele - 46 mm
Rukojeť - dřevo pakawood
Hmotnost - 109 g
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Gyuto / Chef 8,5" Dellinger Octagonal Ebony Wood & japonský kuchařský...
Kiritsuke / Chef 8" Dellinger CUBE Ebony Wood & kuchařský nůž & nůž...
Gyuto / Chef 8" Dellinger CLASSIC Sandal Wood & kuchařský nůž & nůž...
VG-300 Chef / Gyuto 180 mm Sekiryu & japonský kuchařský nůž & nůž...
VG-301 Chef / Gyuto 210 mm Sekiryu & japonský kuchařský nůž & nůž...
VG-302 Chef / Gyuto 240 mm Sekiryu & japonský kuchařský nůž & nůž...
nůž Gyuto/Chef 180 mm & KIYA Suminagashi White & kuchařský nůž &...
nůž Kiritsuke 240 mm & Hokiyama Sakon Murakumo Tsuchime & extra...
Gyuto / Chef 8,5" Dellinger German Samurai & japonský kuchařský nůž...
nůž Santoku Cullens Dellinger German Samurai & japonský kuchařský nůž...
Kanetsugu Chef/Gyuto PRO-M Saiun VG-10 Damascus & japonský...
Kanetsugu nůž Slice/Sashimi Kanetsugu PRO-M Saiun VG-10 Damascus PRO-M...
nůž Chef 8" Dellinger TOIVO Professional Damascus & japonský kuchařský...
nůž Sakimaru / Yanagiba Dellinger Octagonal Full Damascus & japonský...
BD-09 nůž Kiritsuke 200 mm Suncraft VG-10 Black Damascus &...
TKT-1104 Chef / Gyuto 240 mm Tamahagane Bamboo Damasus & japonský...
TK-1103 Chef / Gyuto 270 mm Tamahagane Bamboo 3-Layers & japonský...
TKT-1106 Chef / Gyuto 180 mm Tamahagane Bamboo Damasus & japonský...
nůž Santoku 165 mm - Hokiyama - Tosa-Ichi - White Octagonal
nůž šéfkuchaře Chef/Gyuto 200 mm Suncraft SENZO Japanese &...
nůž Bunka / Chef 8,5" Dellinger Octagonal Desert Iron Wood & japonský...
nůž Bunka / Chef 8,5" Dellinger Octagonal Desert Iron Wood & japonský...
Exclusivní sada & Gyuto / Chef 165 mm & Petty 95 mm & Paring...
KC-102 Gyuto 210 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune KC-100 series...
KC-148 Santoku 165 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune Hon-Warikomi...
KC-150 Santoku 165 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune KC 150-series Forged...
Gyuto 210 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune AUS 10 PRO series &...
KC-153 Gyutou 185 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune Hon-Warikomi YS-900...
Gyuto 180 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune AUS 10 PRO series &...
Gyuto 240 mm, nůž šéfkuchaře Kanetsune AUS 10 PRO series &...